szuchi.hu

Szuchi Dániel Blogja

Galaxy SII és az Ice Cream Sandwich (Android 4.0.3) I. rész

Galaxy SII és az Ice Cream Sandwich

Ice Cream Sandwich - Android 4.0.3

Tegnap megjelent a hivatalos Ice Cream Sandwich frissítés a Samsung Galaxy SII telefonra.

Mivel nekem is androidos készülékem van, fel is dobta a lehetőséget a frissítésre, aminek nagyon megörültem. A frissítés kb. 15-20 perc alatt be is fejeződött a frissítés letöltésével együtt. Kellemesen csalódtam a frissítés menetében, mert azon kívül, hogy az asztali widget-eket újra ki kellet rakni, és a saját mappák eltűntek a menüből, minden beállítás és telepített program megmaradt!

Miután lefrissült a telefon természetesen az első dolgom volt, hogy kicsit tesztelgessem az új szoftvert.

Az asztalok kezelése még gördülékenyebb/gyorsabb lett, ami nagy szó, mert eddig sem volt vele túl sok problémám. Az egész rendszer felgyorsult, és még szebb, még dizájnosabb arculatot kapott a telefonunk szoftvere. Feltűnt kb. fél-egy óra használat után, hogy a telefon eléggé melegszik. Nem melegedett túl, nem akadt meg program, csak meglepően meleg volt a telefon, amit akár betudhatunk a képek, névjegyek és egyéb dolgok szinkronizálásának.

Ami a menüt illeti, sok változást nem fedezhetünk fel. Maradt a jól bevált menü, viszont ami nekem nagyon tetszett, az a kategóriákra bontott beállítások menüpont. Szerintem nagyon hasznos, hogy az első két menüpont például: a Wi-Fi és a Bluetooth ki/be kapcsolása. Továbbá a kategorizálásnak köszönhetően, az egész átláthatóbbá vált!

Nagyon nagy változás nem történt az új szoftververzióban. A sebesség láthatóan növekedett, és a dizájnelemek tényleg szebbek. Egyetlen negatívumnak mondható dolog a melegedés volt, de ez a későbbiekben kiderül, hogy maradandó jelenség-e.

Kommentek

comments

Powered by Facebook Comments